28 september 2023

Tussenstand

Inmiddels zijn we alweer een aantal maanden op weg met de website Gezond zonder Gedoe en ben ik reuze benieuwd hoe het met jullie gaat op het gebied van bewegen.
In mijn vorige blogs hebben we bekeken waarom bewegen zo belangrijk voor je is en hoe je met wat simpele oefeningen tot meer bewegen zou kunnen komen. Daarna hebben we bekeken hoe deze beweegpatronen meer in het dagelijks leven opgenomen kunnen worden en vervolgens hebben we gekeken of er ook mogelijkheden zijn om misschien zelfs een sport te gaan beoefenen die bij je past.

Dus misschien kun je jezelf afvragen:
- Ben ik meer gaan bewegen in de afgelopen maanden?
- Past meer bewegen al in mijn dagelijkse schema of moet ik hier nog aan werken?
- Voel ik me zowel mentaal als fysiek gezonder?
- Waar valt nog winst te behalen?

Misschien heb je jezelf zelfs al aangemeld bij een (sport) club en ben je sporten als leuke hobby of vrije tijds besteding gaan zien. Lukt het je nog niet om extra in beweging te komen, dan is het misschien goed om mijn vorige blogs nog eens na te lezen en te bekijken wat er alsnog mogelijk is.

In mijn volgende blog(s) wil ik graag wat oefeningen voor jullie uitwerken, zodat we met elkaar kunnen gaan bewegen. Onthoud ook nu weer: Bewegen is goed, meer bewegen is beter.