31 augustus 2023

Hoe kom ik tot meer bewegen op een dag? Deel 2

In mijn vorige blog hebben we het gehad hoe je kan kijken of het mogelijk is om meer te gaan bewegen binnen je dagelijkse patroon. Hiervoor hoef je niet zoveel te veranderen in je dagritme, maar kom je wel tot meer bewegen. Nu gaan we kijken hoe we daarbuiten meer kunnen bewegen.
Om jezelf te motiveren is het belangrijk om een soort beweging te zoeken die bij je past. Wil je laagdrempelig bewegen, zoals wandelen of fietsen, of wil je intensiever bewegen, zoals bijvoorbeeld hardlopen of fitnessen?

Beweeg je graag alleen of liever in een groepje? Beweeg je liever binnen of ben je graag buiten? Al deze dingen zijn belangrijk om mee te nemen als je op zoek wilt gaan naar een manier waarop je meer kan gaan bewegen.

In veel gemeentes heb je sportverenigingen, zowel georganiseerd vanuit de gemeente als bijvoorbeeld de commerciƫle sportscholen. Vaak is het mogelijk om een keertje een proefles mee te draaien en te kijken wat er bij je past. Een advies hierbij: loop niet te hard van stapel, maar bouw het rustig op. Ga niet vanuit het niks iedere dag naar de sportschool, dan houd je dat op de langere termijn niet vol en zoek iets wat je echt leuk vindt.

En ook nu geldt weer, bewegen is goed, meer bewegen is beter.