Wat doet gezonde voeding met je lijf en geest?

Een vraag die me al jaren fascineert! Ik kan me nog herinneren dat ik in mijn twintiger jaren door de grote bibliotheek van Amsterdam struinde en het ene boek na het andere erover uit de kast haalde. Ik kon niet stoppen en voordat ik het wist had ik een grote stapel boeken in mijn armen.

Waar sta ik nu, 25 jaar later?

Als je gefascineerd bent door gezonde voeding en wat het voor je kan betekenen, dan blijf je leren en ontdekken. Er zijn altijd nog meer boeken om over te lezen, cursussen om te volgen, video's om te bekijken en sprekers om te beluisteren. Een onderwerp dat nooit gaat vervelen.

In 2019 heb ik mijn studie Orthomoleculaire voedingstherapie bij Naturafoundation afgerond.

Orthomoleculair Therapeut

Hier heb ik geleerd hoe belangrijk een gezonde levensstijl (zoals voeding, bewustzijn, beweging, supplementen en meer) voor je lichaam is, doet tot op moleculair niveau. Lichaam en geest zijn één en alles in je lijf staat met elkaar in verbinding.

Daarnaast ben ik samen met Dingena Visser de Stichting The Sugarfighters begonnen. Sinds 2017 organiseren gezonde bakworkshops voor kinderen en jeugd op scholen, bij supermarkten, tijdens evenementen en meer. De kinderen leren bij ons bakken met gezonde ingrediënten en na afloop zijn zij de jury. Zij beslissen dus of een recept een Top of  een Flop is.The Sugarfighters

Zo ziet mijn gezonde levensstijl eruit

Groenten en fruit zijn de basis van mijn maaltijden. Het liefst zo rauw mogelijk, daar zitten de meeste nutriënten in. Ik eet al 20 jaar geen vlees meer en ik probeer zo weinig mogelijk vis te eten, omdat ik tegen de bio-industrie ben. Dit betekent natuurlijk wel dat ik de gemiste vitaminen en vetten uit andere ingrediënten of supplementen moet halen.

Ook drink ik al 20 jaar geen melk meer, omdat ik dit niet zie als een goede bron voor calcium. Zoete dranken drink ik al járen niet meer en snoepen doe ik heel weinig (behalve soms een koekje of stukje pure chocolade of als ik het mezelf echt gun :)). Ik ben al jaren een trouwe yoga-volger en iedere ochtend heb ik mijn meditatie moment, die ik dan afsluit met mijn affirmaties. Een heerlijk ritueel.

Yoga

Gezonde voeding voor mijn 2 meiden (op dit moment 7 en 10 jaar)

PIppa en AnnebelleMet een hoop creativiteit, uitleggen, aanpassen, nieuwe dingen proberen, weerstand, juich momentjes, vallen en opstaan is het me inmiddels gelukt om een gezonde levensstijl te ontwikkelen in balans. We hebben bepaalde regels thuis. Zo zijn er vaste dagen om 's middags zoet te lunchen en hebben we afspraken gemaakt over het avondeten.

Mijn kinderen zijn net zoals veel andere kinderen gek op zoet, maar ze zeuren niet de hele dag om snoep. Er zijn vaste tijden dat ze iets lekkers en ongezonds mogen en dat is het dan. Ik merk dat duidelijke afspraken werken en dat ze je helpen om een goede balans te vinden tussen gezond en ongezond. De basis is gezonde voeding, met af en toe ongezonde uitspattingen.

Het gaat om de balans

Ik geloof in het zetten van kleine stappen . Dat je juist door het zetten van kleine stappen, iedere keer weer één, je uiteindelijk het grote verschil gaat maken. Bijna ongemerkt zal je dan je balans verleggen, want eerst voelt de 'nieuwe' gezonde actie als iets dat nog niet eigen is, maar zodra je het geïntegreerd hebt in je eigen leven heb je weer een nieuw balans gevonden. En zo blijf je in ontwikkeling. Een mens staat niet stil, ook niet als het om gezonde gewoontes gaat.

Stapsgewijs naar een gezond leven is een Gezond leven zonder Gedoe!

Mijn doel is dat jouw gezinsleven een Gezond leven zonder Gedoe is!

Gezond zonder Gedoe is een unieke methode die gezinnen inspireert om gezonder te gaan eten, maar dan zo dat het je tijd, rust en balans oplevert in plaats van een hoop stress. Doordat gezond eten vaak veel stress met zich meebrengt, strandt het vaak en blijft het bij goede voornemens.
Gezonder eten met een heel gezin is anders dan in je eentje. Het vergt een heel andere aanpak. Kinderen gaan nu eenmaal niet in één keer om naar een nieuwe levensstijl. Gezond zonder Gedoe bespaart je de frustratie zodat het leuk blijft voor iedereen. Het voelt dan niet als volhouden, maar juist als een fantastische nieuwe levensstijl!
Marieke

Ik hou ongelooflijk veel van koken en recepten verzinnen. Ik verzin bijna dagelijks wel iets nieuws. Ik vind het echt genieten als ik weer iets heerlijks op tafel heb gezet, maar... het MOET snel klaar zijn. En met niet te ingewikkelde ingrediënten. Ik wil ze wel gewoon in de supermarkt kunnen vinden. Daarnaast vind ik het supertof om mijn kennis te delen met je. Want hoe meer je weet over gezonde voeding, des te gemakkelijker maak je goede keuzes.

Bij Gezond zonder Gedoe vind je heerlijke & makkelijke recepten en tips & tricks die speciaal gericht zijn aan gezinnen.

Volg Gezond zonder Gedoe op Facebook waar recepten, achtergrond informatie en tips worden gedeeld! Hopelijk zie ik je daar! 

Ja, stuur mij het gratis e-book "Gezond zonder gedoe in 3 simpele stappen"!

Aanmelding nieuwsbrief
  • Ik ga uiteraard zeer zorgvuldig met je gegevens om. Hoe ik dat doe kun je lezen in de privacyverklaring.