Deze fruitmuffin maak je in 10 minuten!

Fruitmuffin

Deze fruitmuffin maak je in 10 minuten!

Als dat niet gezond zonder gedoe is, dan weet ik het ook niet! En grote kans dat je alle ingrediënten in huis hebt. Het enige dat je misschien niet in huis hebt (wat ik me voor kan stellen) is hazelnootmeel. Maar geen paniek! Dit is gewoon te koop bij bijvoorbeeld de Albert Heijn.

En als je hazelnoten hebt, maak je er heel simpel meel van. Je stopt ze in de keukenmachine of in een koffiemolen (voor kleine hoeveelheid) en klaar ben je.

Maar als je het op de 10 minuten wilt houden, moet je dus even naar de supermarkt 😉

Hieronder zal ik het recept geven voor deze heerlijke & makkelijke muffin! Dit recept is van FitChef. In hun weekmenu's vind je allerlei heerlijke gezonde en vaak simpele recepten.

Laatst heb ik het recept 'Mexicaanse bonen met ei en avocado' gemaakt

Dit recept kun je in 10 minuten voorbereiden. Dat vind ik altijd zo fijn met ovenrecepten. Je snijdt wat, doet het in de ovenschaal en de oven doet de rest. Kun jij heerlijk even niks doen. Het recept viel goed in de smaak bij de kids.

Daarom vind ik dit receptenboek ook zo leuk.

De recepten zijn makkelijk, de ingrediënten kun je vinden in de supermarkt en er is ook genoeg te vinden als je net wat anders wilt eten. En heb je lastige eters in huis? De menu's van FitChef maken zelfs moeilijke ingrediënten aantrekkelijk voor kinderen, dankzij de slimme bereidingswijze en de vrolijke, kleurrijke presentatie van alle gerechten. Zo wordt verantwoord eten leuker, lekkerder én eenvoudiger.

Fitchef weekmenu's

Zoals beloofd hierbij het recept van de fruitmuffin:

Ingrediënten:

- 150 gram hazelnootmeel*
- 150 gram havermout
- 1 ½ tl bakpoeder
- 2 eieren
- 2 el olie
- 100 – 150 ml melk
- 2 el ahornsiroop
- 125 gram rood diepvriesfruit (of vervang het door een appel of peer in partjes)
- 150 gram Griekse yoghurt (10% vet)

En zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en meng het hazelnootmeel in een kom met havermout, bakpoeder en een beetje zout. Breek de eieren erboven en voeg al roerend de olie, melk en ahornsiroop toe. Roer tot slot het bevroren fruit erdoorheen
  2. Schep dit beslag in de muffinvorm. Schuif de muffinvorm in de oven en bak de muffins in 25-30 minuten goudbruin en gaar
  3. Neem de vorm uit de oven en wip de muffins eruit. Serveer ze lauwwarm of koud met een dot Griekse yoghurt erop

Smakelijk!

* Mocht je geen hazelnootmeel hebben. Geen probleem. Je stopt ze in de keukenmachine of in een koffiemolen (voor kleine hoeveelheid) en klaar ben je. Maar als je het op de 10 minuten wilt houden, moet je dus even naar de supermarkt 😉

Op Gezond zonder Gedoe vind je AANBIEDINGEN die:

  • Heel goed zijn voor jou
  • Passen in je dagelijks leven zonder gedoe
  • Interessant zijn voor je portemonnee!

Tevens vind je hier:

  • Gratis stappenplannen en meer om je te helpen gezond te leven zonder gedoe
  • Inspirerende blogs 
  • Gezonde recepten
Marieke

♥FitChef

Laat een reactie achter